macOS macAplikacje systemu operacyjnego

Ukryj lub wyłącz powiadomienie o plakietce połączenia FaceTime (prawy róg) / MacBook & jaMac

FaceTime to usługa, z której korzysta wielu użytkowników Mac na całym świecie. Oprócz głównych cech aplikacji, dzięki której mogą wpływać na połączenia wideo i głosowe przez Internet, również przez aplikację FaceTime na Mac są pobierane i zwykłe połączenia (GSM) jeśli mamy iPhone w pobliżu połączony z tym samym kontem iCloud.

Jako użytkownik MacBook, iPhone i wspaniałe słuchawki AirPods, Uważam to za bardzo proste aby zainicjować połączenia głosowe od MacBook. Bez konieczności sięgania po to iPhone, aby wyszukać kontakty w książce adresowej i zadzwonić. Wywołanie kontaktu z książki adresowej „Kontakty” może być bardzo proste, otwierająceWyszukiwanie Spotlight" z Command + Spacja, wpisz swoją nazwę kontaktu i kliknij bezpośrednio ikona połączenia.
To wciąż jest problem. Zarówno podczas rozmowy, jak i po jej zakończeniu baner z powiadomieniem o połączeniu pozostaje w prawym górnym rogu ekranu i nie można go zamknąć ani przenieść w inne miejsce. Zasadniczo uniemożliwia to korzystanie z tego obszaru ekranu a Mac podczas rozmowy i przez większość czasu oraz po jej zakończeniu. Nie wiem dlaczego znaczek powiadomień FaceTime nie może zostać zamknięty. Pojawi się zdjęcie i nazwa dzwoniącego oraz wiadomość, że połączenie zostało nawiązane iPhone (używając twojego iPhone) i opcjeWideo","niemy"A"Koniec”. Nawet jeśli rozmowa była zakończona przez długi czas.

Wyłącz lub ukryj powiadomienie o plakietce FaceTime MacBook,Mac

Apple opracowany na Mac system powiadomienia o alertach tak interesujący, jak konfigurowalny i jako czasem stresujące. Wszystkie powiadomienia z aplikacji Mac można kontrolować Preferencje systemowe →  Powiadomienia, Tak więc powiadomień od FaceTime.
Jeśli podkreślisz powiadomienie o połączeniu FaceTime w prawym górnym rogu ekranu, możesz je anulować, wykonując samouczek:

1. Przejdź do Preferencje systemowe do Powiadomień.

2. Wybierz „FaceTime„A zatem z listy aplikacji po lewej stronie dostosuj powiadomienia. Możesz wybrać styl powiadomień: „żaden","Transparent”(Domyślny) lub„Alarmy”. Niezaznaczone tutaj ”Ikona aplikacji Badge".

Przy następnym odebranym lub wykonanym połączeniu Mac, baner powiadomienia o połączeniu nie będzie już wyświetlany w prawym górnym rogu ekranu.

Ukryj lub wyłącz powiadomienie o plakietce połączenia FaceTime (prawy róg) / MacBook & jaMac

O autorze

podstęp

Z przyjemnością dzielę się moimi doświadczeniami z komputerami, telefonią komórkową i systemami operacyjnymi, rozwijam projekty internetowe i dostarczam najbardziej przydatne tutoriale i porady.
Lubię "grać" dalej iPhone, MacBook Pro, iPad, AirPort Extreme i systemy operacyjne macOS, iOS, Android i Windows.

Zostaw komentarz